Antoryum Flamingo Çiçeği Özellikleri
Antoryum Flamingo çiçeği yetiştirilmesi en kolay ve çiçekleri en uzun yaşayan çiçeklerin başında gelen, yapısı ve görüntüsü itibariyle en çok tercih edilen çiçeklerden birisidir.
Antoryum Flamingo çiçeği doğru konumlandırılıp iyi bakıldığı sürece yıl boyunca çiçeklenmeyi eksik etmez. Sizi yormadan çok az bakım isteğiyle yetinecek bitki türlerindendir. Yaprakları ve çiçekleri yapı itibariyle kalp şekline benzemektedir. Annenize, eşinize veya arkadaşlarınıza hediye olarak alabileceğiniz en güzel çiçek türlerinden birisidir.
Antoryum Flamingo çiçeğinin bir çok rengi bulunmaktadır. En çok tercih edilenleri kırmız çiçekli olanlarıdır. Çiçekleri orkideler gibi uzun zaman solmadan kalabilir. Antoryum Flamingo çiçeği nemli ortamları sevmektedir. Isı olarak 13 derecenin altında olmamalıdır. İdeal yaşam şartları için 22 ve 28 derecelik ısı en sevdiği ortamlardır.
Antoryum Flamingo Çiçeği Bakımı ve Öneriler
1- Saksı Seçimi (Saksı boy yapısına göre olmalı)
Antoryum Flamingo çiçeği çok boylanan bir bitki olmadığı için saksı olarak 3 yılda bir değişim yapılması uygun olacaktır. Saksı değişimi yaparken bulunduğu saksıdan en faz bir boy büyük saksı seçilmesi gerekmektedir. Saksı değişimi tüm çiçekli bitkilerde olduğu gibi Antoryum Flamingo içinde baharın başlangıcında Nisan Mayıs ayında yapılması en uygun zaman olacaktır.
2- Toprak Seçimi (Toprağı nem tutan ve havadar olmalı)
3- Işık Seçimi (Yarı gölgeli bol aydınlık ortam olmalı)
4- Sulama (Dengeli sulanmayı seven çiçeklerdendir)
5- Antoryum Nasıl Çoğaltılır (Kök ayırma yöntemi)
Bahar Nisan Mayıs aylarında saksısını dolduran ve saksıda alt kenar kısımlarda yavru veren Antoryum Flamingo çiçeğinizi kök ayrımı yaparak çoğaltmanız mümkündür. Yavruların belli bir zaman ayırmadan önce ana saksıda kalması güçlenmeleri için için iyi bir karar olacaktır. Diğer bir çoğaltma yöntemi ise çelikle çoğalma yöntemidir. Bu yöntemde tüm çiçekli bitkilerdeki gibi kesilen yaprağı suda bekletilerek veya direk toprağa dikerek iyi bir bakımla köklenmesini sağlamaktır.
6- Hastalıklar (Yaprak çürümesi kararması)
Kırmızı örümcekler olabilecek hastalık türlerindendir. Çiçeğinizde ağ örerler, anlamanız için en belirgin işareti budur. Diğer durum tam hastalık olmasa da yapraklarında kararmalar veya çürümelerdir. Toprağı besinsiz ve çok sıktır kökler havasız kalıyordur veya aşırı hava sirkülasyonunda kalmış yada çok fazla güneş ışığı almıştır. Kırmızı örümcek hastalığı için kullanabileceğiniz doğal veya zirai ilaçlar bulunmaktadır. Diğer durum için için uygun ortam sağlanmalıdır.