Antoryum Flamingo Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Antoryum Flamingo Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Antoryum Flamingo Çiçeği Özellikleri

Antoryum Flamingo çiçeği yetiştirilmesi en kolay ve çiçekleri en uzun yaşayan çiçeklerin başında gelen, yapısı ve görüntüsü itibariyle en çok tercih edilen çiçeklerden birisidir.

Antoryum Flamingo çiçeği doğru konumlandırılıp iyi bakıldığı sürece yıl boyunca çiçeklenmeyi eksik etmez. Sizi yormadan çok az bakım isteğiyle yetinecek bitki türlerindendir. Yaprakları ve çiçekleri yapı itibariyle kalp şekline benzemektedir. Annenize, eşinize veya arkadaşlarınıza hediye olarak alabileceğiniz en güzel çiçek türlerinden birisidir.

Antoryum Flamingo çiçeğinin bir çok rengi bulunmaktadır. En çok tercih edilenleri kırmız çiçekli olanlarıdır. Çiçekleri orkideler gibi uzun zaman solmadan kalabilir. Antoryum Flamingo çiçeği nemli ortamları sevmektedir. Isı olarak 13 derecenin altında olmamalıdır. İdeal yaşam şartları için 22 ve 28 derecelik ısı en sevdiği ortamlardır. 

Antoryum Flamingo Çiçeği Bakımı ve Öneriler

1- Saksı Seçimi (Saksı boy yapısına göre olmalı)

Antoryum Flamingo çiçeği çok boylanan bir bitki olmadığı için saksı olarak 3 yılda bir değişim yapılması uygun olacaktır. Saksı değişimi yaparken bulunduğu saksıdan en faz bir boy büyük saksı seçilmesi gerekmektedir. Saksı değişimi tüm çiçekli bitkilerde olduğu gibi Antoryum Flamingo içinde baharın başlangıcında  Nisan Mayıs ayında yapılması en uygun zaman olacaktır.

2- Toprak Seçimi (Toprağı nem tutan ve havadar olmalı)

Antoryum Flamingo çiçeği için toprak seçimi olarak çok sık olmayan geçirgen havadar torflu toprakları seçmelisiniz. Yılda iki kez toprağına vereceğiniz besin ve vitaminler çiçeğinizin daha güzel çiçeklenmesini ve sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Toprağının havadar olması yönünden ponza taşı eklenmesi uygun olacaktır. Bu oran 3/1 oranında olabilir.

3- Işık Seçimi (Yarı gölgeli bol aydınlık ortam olmalı)

Direk güneş ışığı Antoryum Flamingo çiçeğinizin yapraklarına ve çiçeklerine zarar verecektir. Işık olarak bol ışık alan aydınlık yerler bol çiçeklenmeye teşvik edecektir.  Sabah gün doğumundaki 1- 2 saatlik veya öğleden sonraki gün batımında gelen güneş ışığı zararsız olacaktır. Çok fazla güneş ışığına maruz kalan çiçeğinizin yaprakları kuruyacak ve ölmesine sebep olacaktır. 

4-  Sulama (Dengeli sulanmayı seven çiçeklerdendir)

Bir çok çiçekte olduğu gibi Antoryum Flamingo çiçeğinin de sulanması dengeli olmalıdır. Toprağındaki nem oranı azaldığında sulanmaya ihtiyacı gelmiştir. Bunu anlamanın en kolay yolu parmağınızı iki üç santim toprağına batırarak toprağın alt kısmındaki nemine göre karar vermektir. Toprağı kuru ve nemini kaybetmişse su verme zamanı gelmiş demektir. Çiçeğinize katı besin verebileceğiniz gibi sıvı olarak da satılan bitki besinlerinden verebilirsiniz. Tavsiyemiz orkideler ve çiçekli bitkileri için satılan sıvı besinlerden kullanmanızdır. Kullanım ve verilmesi yönünden en kolay uygulanan bitki besinleri sıvı besinlerdir.

5- Antoryum Nasıl Çoğaltılır (Kök ayırma yöntemi)

Bahar Nisan Mayıs aylarında saksısını dolduran ve saksıda alt kenar kısımlarda yavru veren Antoryum Flamingo çiçeğinizi kök ayrımı yaparak çoğaltmanız mümkündür. Yavruların belli bir zaman ayırmadan önce ana saksıda kalması güçlenmeleri için için iyi bir karar olacaktır. Diğer bir çoğaltma yöntemi ise çelikle çoğalma yöntemidir. Bu yöntemde tüm çiçekli bitkilerdeki gibi kesilen yaprağı suda bekletilerek veya direk toprağa dikerek iyi bir bakımla köklenmesini sağlamaktır.

6- Hastalıklar (Yaprak çürümesi kararması)

Kırmızı örümcekler olabilecek hastalık türlerindendir. Çiçeğinizde ağ örerler, anlamanız için en belirgin işareti budur. Diğer durum tam hastalık olmasa da yapraklarında kararmalar veya çürümelerdir. Toprağı besinsiz ve çok sıktır kökler havasız kalıyordur veya aşırı hava sirkülasyonunda kalmış yada çok fazla güneş ışığı almıştır. Kırmızı örümcek hastalığı için kullanabileceğiniz doğal veya zirai ilaçlar bulunmaktadır. Diğer durum için için uygun ortam sağlanmalıdır.

Post a Comment

Previous Post Next Post