Kurdele Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalı? Toprak Yapısı ve Sulama

Kurdele Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalı? Toprak Yapısı ve Sulama

Bakımı Kolay Olan Havayı Temizleyen Bitki

Ülkemizde kurdele çiçeği olarak bilinen bulunduğu ortama en kolay adapte olabilen bitkilerdendir. Yumru kök yapısına sahip olan yaprakları ile dalsız gelişen zarif farklı bitki türlerindendir. Havayı temizleme konusunda dünyada ilk sıralarda yer alan bitkilerdendir. Bu sebeple sigara içilen veya kimyasal gaz artıklarının olduğu ortamlarda bulundurulmasını tavsiye edebiliriz. 

Bulunduğunuz ortamlarda askı sepetlerde yetiştirildiğinde aşağı doğru çok güzel uzanarak dekoratif bir görüntü oluşturacaktır. Kurdele Çiçeği ısı olarak 0 derecenin altında olan soğuklara dayanamaz. Hava sirkülasyonlarından hoşlanmaz. Kurdele çiçeğinin resimdeki gibi uzanana saplarından yeni filizlenmelerle birlikte beyaz çiçekleri olmaktadır. 

Kurdele çiçeği bakım ihtiyaçları

1- Saksı Seçimi (Her tür saksıyla barışıktır)

Bulunduğu saksıyı yapraklarıyla dolduran dalsız çok güzel bir dekoratif bitki türüdür. Kurdele Çiçeği besliyorsanız saksı seçimi olarak çok düşünmenize gerek yoktur çünkü her tür saksıda çok güzel büyüyüp boylanacaktır. 

2- Toprak Seçimi (Gevşek geçirgen torflu toprak olmalı)

Kökleri yumru şeklinde geliştiği ve zamanla bulunduğu toprağı kök yapısı nedeniyle sıkıştıracağı için olabildiğince gevşek, havadar, nem tutan ve bitkinizin rahat gelişebileceği toprak seçmeniz gerekmektedir. Toprağı sadece toflu toprak olması yeterlidir. İki yılda bir toprak değişimi yapmanız Kurdele Çiçeğiniz  için yeterli olacaktır.

3- Işık Seçimi (Bol aydınlıklı olmalı)

Işık konusunda bir çok salon bitkisi gibi aydınlık olan her yerde yaşama konusunda zorluk çıkarmayan bitki türlerindendir. Çok karanlık ortamlarda kaldığında yapraklarında küçülme ve cansızlık olacaktır.

4- Sulama (Susuzluğa dayanıklıdır)

Köklerinin yumru şeklinde olmasından dolayı verdiğiniz su miktarının bir kısmını köklerinde biriktiren ve susuz kaldığı dönemlerde depoladığı suları kullanan bitki türlerindendir. Bu sebeple normal bitkilerdeki gibi toprağın nemini parmağınızla kontrol ederek sulamanız yeterli olacaktır. Toprağı tamamen kuruyana dek beklemenizde bir sakınca olmayacaktır. Bu konuda köklerinden dolayı susuzluğa karşı esnek bir bitkidir. Bitki besini olarak yılda iki kez salon bitkileri için satılan sıvı besinlerden vermeniz yeterli olacaktır.

5- Çoğaltılması (Çok kolaydır)

Kurdele çiçeğiniz büyüme yapısı olarak saksısından aşağı doğru yeni saplardan yeni filizler oluşturacaklardır. Bu filizleri kendisinden ayırıp yeni saksılara dikmeniz çoğaltma işlemi için yeterlidir. Çoğaltılması en kolay bitki grubundadır. 

6- Hastalıklar (Hastalık yok denecek kadar az)

Çiçeğinizi aşırı sulamamanız ve çok soğuk ve esintili yerlerde bulundurmamanız dışında kolay kolay hastalanacak bitki değildir. Bu açıdan sizi de kendini de üzmeyecek bitkilerdendir. Hastalılara çok dayanıklıdır. Yani bitki bakmak isteyenlerin ilk sırada düşünebileceği bitkilerdendir. 

Post a Comment

Previous Post Next Post