Salon Bitkilerini Sınıflandırmak ve Dekore Etmek için İpuçları

Salon Bitkilerini Sınıflandırmak ve Dekore Etmek için İpuçları

Salon bitkileri ile dekorasyon yaparken bitkilerin birbirleriyle ve bulunduğu ortam ile uyumlu olması gerekir. Bu şartlar sağlandıktan sonra unutmamanız gereken bitkilerin yaşam şartlarına uygun ışıklı alanlara konumlandırılmasıdır. 

Miktar:

Bitkileri bulunduğu ortama yerleştirirken çok kalabalık olmasından kaçınmalısınız. Çok kalabalık olmaları görüntü olarak avantaj sağlamayacaktır.

Boyut:

Boyut olarak büyük ve küçük boy bitkiler birbirleriyle uyumlu olacaktır. Aralarında belli bir mesafe olması görsellik açısından daha güzel ve simetrik görünmesini sağlayacaktır. Aynı büyüklükteki bitkiler birbirlerini engelleyeceği için görsel olarak boğucu olacaktır.

Şekil:

Bitkiler zevkinize ve tercihinize göre yaprakları aynı renk veya zıt renk olarak bir arada bulundurulabilir. Bitkileri bir ortamda konumlandırırken şekil olarak zıt şekilli veya yetişme şekline göre farklılık gösteren şekilde gruplandırabilirsiniz. Örnek: Sarmaşık türü bir bitkinin yanına palmiye şeklinde bit bitkiyi yerleştirerek zıt ahenk sağlayabilirsiniz.

Saksılar:

Bitkilerin saksı rengi ve boyutu bulunduğu ortama ve bitkilere uygun olmalıdır. Saksılar zıt renkler yerine birbirine uygun renklerde olması ve doğal görünümlü olması görüntü olarak daha cezbedici olacaktır. Önemli olan bir başka konu ise saksıların kalitesi ve güzel tasarımlı olmasıdır. Saksılarınızın alt kısmında delik olmasına dikkat edin.

Post a Comment

Previous Post Next Post