Bulunduğu Ortamın Havasını Temizleyen Bitkiler

Hayatımızın bir çoğunu ev, büro. okul gibi kapalı ortamlarda geçiriyoruz.  Bu alanlarda bazen dışarıdaki hava şartları bazen de imkan olmadığı için havalandırmamız mümkün olmuyor. Durum böyle olunca beton yığınlarının içinde oksijen dışında bir çok zehirli bileşenleri de solumak zorunda kalıyoruz. Bunlara ek olarak elektronik çağından dolayı birde radyasyon ve istemediğimiz daha bir çok elektromanyetik sinyallere maruz kalıyoruz. Bu durumda biz insanların ve yanımızda barındırdığımız canlıların sağlığını olumsuz etkiliyor. İşte böyle zamanlarımızda bize yardıma gelen havamızı ter temiz yapan bitkilerimizi öğrenmeli ve bulunduğumuz ortamlarda bulundurmak bizi sağlıklı ve mutlu edecektir.

NASA'nın uzay çalışmalarında temiz hava ihtiyacı için araştırarak tespit etiği havayı temizleyen bitkileri aşağıda sıraladık. Okuyarak sizlerin de faydalanması bizleri memnun edecektir. 

 1-Aloe Vera

Bulunduğu Ortamın Havasını Temizleyen Bitkiler

Sadece havayı temizlemekle kalmayan Alee Vera bir çok kozmetik ve sağlık alanında da faydasından dolayı kullanılan egzotik bitkilerden birisidir. Konum olarak her yere yakışan Aloe Vera odanızda aydınlık olan orta sehpa cam kenarı veya mutfağınızda masanızın üstünde besleyebilirsiniz. Ayrıca küçük rafların üstünde de güzel bir görünüm sağlayacaklardır. Aleo Vera Formaldehitin bulunduğunuz ortamdan temizlenmesini sağlar.

Aloe Vera bakımı hakkında detaylı bilgiler Linkimizde.

2- Antoryum (Flamingo Çiçeği

Bulunduğu Ortamın Havasını Temizleyen Bitkiler

Görüntüsüyle kendini bir çok bitkiden ayırt eden tropikal bitkilerden olan Antoryum bulunduğu ortamdaki amonyağı, formaldehiti ve ksileni temizliyor. 

Antoryum (Flamingo Çiçeği) bakımı hakkında detaylı bilgiler Linkimizde.

3- Areka Palmiyesi

Bulunduğu Ortamın Havasını Temizleyen Bitkiler

Bulunduğu ortamlar için çok güzel dekoratif bitkilerdir. Zehirli toksinleri temizleme konusunda ilk sıralarda yer almaktadır. Areca palmiyesi zehirli toksin olarak benzen, ksilen, trikloroetilen, formaldehit'i çok iyi temizlemektedir.

Areca Palmiyesi bakımı hakkında detaylı bilgiler Linkimizde.

4- Kurdele Çiçeği

Bulunduğu Ortamın Havasını Temizleyen Bitkiler

Bakımı en kolay olan bitkilerden biri ve görüntü olarak da diğer bitkilerden kendisini ayıran bir bitkidir. Kurdele çiçeği havadaki formaldehit ve benzeni temizlemektedir.

Kurdele çiçeği bakımı hakkında detaylı bilgiler Linkimizde.

5- Paşa Kılıcı

Bulunduğu Ortamın Havasını Temizleyen Bitkiler

Paşa kılıcı diğer bitkilere göre daha serin ortamları sever. Evinizde ofisinizde en az ışıkla yetinebilecek kadar mütevazi bitkilerdendir. Geceleri devamlı oksijen üreten bitki grubundadır. Paşa kılıcı zehirli toksin olarak benzen, ksilen, trikloroetilen, formaldehiti temizlemektedir.

Paşa kılıcı bakımı hakkında detaylı bilgiler Linkimizde.

6- Aşk Merdiveni

Bulunduğu Ortamın Havasını Temizleyen Bitkiler

Aşk merdiveni isminin de güzelliğiyle asmalı saksılarda güzel bir dekorasyon bitkisidir. Savaştığı toksinler formaldehit ve klisendir.

Aşk merdiveni bakımı hakkında detaylı bilgiler Linkimizde.

7- Salon Sarmaşığı

Bulunduğu Ortamın Havasını Temizleyen Bitkiler


Salon diğer ismiyle duvar sarmağı havayı çok iyi temizleyen bitkilerdendir. Harika bir oksijen fabrikasıdır.  Salon sarmaşığının temizlediği toksinler formaldehit ve benzen'dir.

Salon sarmaşığı bakımı hakkında detaylı bilgiler Linkimizde.

Post a Comment

Previous Post Next Post