Kuru Mayanın Bitkilere Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Kuru Mayanın Bitkilere Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Kuru Mayanın Bitkilere Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

1- Kuru Mayanın Bitkilere Faydaları Nelerdir?

Kuru mayanın bitkilere faydaları konusunda bu kadar ünlü olmasının sebebi içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesindedir.  Unutmamalısınız ki bitkilerde bizler gibi ek vitamin ve besinlere gerek duyarlar. Sadece su vererek sağlıklı olmalarını bekliyorsanız bu yeterli olmayacak ve bitkileriniz her geçen zaman daha kötü bir forma gireceklerdir. Kuru mayada diğer hazır satılan bitki besinlerinin içinde olmayan kalsiyum bol miktarda bulunmaktadır. Bunun dışında bir çok mineral ve vitaminleri bünyesinde barındırmaktadır. 

Kuru maya besini uygulamasıyla bitkilerinizin hem çok çiçekli hem hastalıklara karşı daha dayanıklı hem de kök ve dal olarak daha kuvvetli geliştiklerini göreceksiniz.

Kuru mayanın en büyük etkisi besin ve vitamin olarak bitkilerinizi beslemekle birlikte bitkilerinizin toprağında aktif maya mantarları sayesinde organik ayrıştırma yapıyor olmasıdır.

Kuru maya ile sizlere bitki besini yapımı hakkında yazacağımız bilgilerle kolay şekilde her yerde her zaman doğal bir bitki besini yapabileceğinizi ve çok uygun olup pahalı ürünlere gerek kalmadan kendinizi ve bitkilerinizi çok mutlu edeceğinizi biliyor musunuz? O zaman anlatacağımız şekilde doğal yolla kendi bitki besinizi yapmaya başlayabilirsiniz.

2- Kuru Maya Tarifi ile Bitki Besini Nasıl Yapılır?

Marketlerde hazır satılan sulardan 5lt aldıktan sonra suyu oda sıcaklığına gelene kadar bekletmelisiniz. Suyun  sıcaklığı uygun şartlara geldikten sonra marketlerde hazır satılan kuru mayalardan alarak bir çorba kaşığı kuru mayayı 5lt suya ekleyin. Daha sonra eklediğiniz mayanın suyun içinde tamamen çözülmesini ve suyla karışmasını sağlayın. Bu işlemleri yaptıysanız artık yeni doğal olan bitki besinizin hazır demektir.

3- Kuru Mama Bitkilere Nasıl Verilir?

Bitkilerinize hazırladığınız kuru maya besinini kullanmadan önce saksı toprağının nemli olması gerekmektedir. Direk kuru toprağa verilen bitki besini bitkinizin köklerine zarar verebilir. Bu tüm bitki besinleri için geçerlidir.  Hazırlamış olduğunuz kuru maya içerikli besini hemen kullanmalısınız ve kullandıktan sonra da bekletmemeniz gerekmektedir. Hazırladığınız anda kullanın ve geri kalanını dökünüz.

Kuru maya besinini çiçekli, çiçeksiz tüm bitkilere verebilirsiniz.  Bitkilerinize yazdığımız şekilde hazırladığınız kuru maya tarifini yılda dört kez, üç ay aralıklarla verebilirsiniz. Unutmalısınız ki çok fazla bitki besini vermeniz bitkilerinize faydadan çok zarar verecektir.

Post a Comment

Previous Post Next Post