Arap Sabunu Kullanarak Bitkilerinizi Hastalıklardan Koruyun

Arap Sabunu Kullanarak Bitkilerinizi Hastalıklardan Koruyun

Arap Sabunu Bitkilerde Kullanılır mı?

Bitkilerimizi ev ve ofislerimizde beslerken ne kadar ilgi alaka göstererek üstlerine titresek bile zamanla  onları böcek ve haşereler istila edebilir. Tabi ki bizleri de üzen bu durum neden böyle oldu şimdi, başka ne yapmam lazım, niye bunlar hastalandı gibi aklımıza türlü türlü soruları getirecektir. Peki böyle zamanlarda bitkilerinizde saldıran unlu bit, kırımız örümcek ve diğer aklınıza gelebilecek böcek türlerine karşı ne yapmalısınız. Arap sabunu bu durumlar karşısında gerçekten çok işe yarayan ulaşılması kolay olan zahmetsiz uygulanabilen bir bitki ilacı görevi görmektedir.  

Arap sabununun içinde bulunan bileşenler ve kendine özgü kokusu böceklerin ve haşerelerin hem ölmesine hem de bitkinizden uzaklaşmasına sebep olmaktadır.  Arap sabununu bitkilerinize yazacağımız şekilde kullanarak hem siz hem bitkileriniz mutlu şekilde yaşamınıza devam edebilirsiniz.

Arap Sabunu Bitkilere Nasıl Kullanılır?

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bitkilerinizi beslerken onlar için en uygun şartları sağlamanız gerekmektedir. Bu şartları sağlamadığınız zaman bitkileriniz her geçen zaman sağlıklarını kaybederek hastalıklara karşı hedef olacaktır. Tabi her zaman şartların uygun olmamasından değil doğal sebeplerle mesela bahar aylarının başlangıcında tabiatın hareketlenmesi sebebiyle böcekler ve haşereler beslenecek yer aradıkları için bitkilerinizi istila edebilirler. Her ne sebeple olursa olsun böyle bir durumla karşılaştığınız zamanlarda altta yazacağımız şekilde arap sabununu bitkilerinize kullanarak bitkileriniz iyileştirebilir ve koruyabilirsiniz.

Arap sabununu hazırlamak için bir litre suya bir yemek kaşığı arap sabununu koyarak iyice homojen şekilde karıştırmalısınız. Karıştırdığınız karışımı bekletmeden bitkilerinizin dallarına, yapraklarının altına ve üstüne, saksılarına, toprağının üst kısmına yani kısaca gözle görebileceğiniz her yerine fısfıs yardımıyla güzelce ilaçlamalısınız. Bu işlemi özellikle bahar aylarının başlamasından bir ay öncesinde bitkilerinizde hastalık olmasa bile uygulamanız onlara çok güzel koruma sağlayacaktır. Gelen böcek ve haşereler geldikleri gibi kaçacaklardır. 

Hastalık yokken bu işlemi bitkilerinize bir kaç ayda bir yapabilirsiniz. Hastalık oluşmuşsa hastalığın durumuna göre bir haftada bir veya on beş günde bir hastalık bitene kadar bu işlemi tekrar etmelisiniz. Unutmamalısınız ki bitkilerin larvaları için hiç bir ilaç kolay kolay etki etmemektedir. Bu sebeple ilaçlama işlemini larvalardan çıkan yeni böcekler ve haşerelerde bitene kadar devam ettirmelisiniz.





Post a Comment

Previous Post Next Post