Şans Bambusu Bakımı Nasıl Yapılır? Anlamı Nedir?

Şans Bambusu Bakımı Nasıl Yapılır? Anlamı Nedir?

Şans Bambusu Anlamı Nedir?

Şans Bambusu için kişi kendi aldığında değil fakat sevdiği birisinden hediye alındığında şans getireceğine inanılmaktadır. Ne kadar şans getirir bilinmez ama anlamlarına göre buna inananlar bulunmaktadır. Uzakdoğu kültüründeki Feng Shui felsefesine göre sayısına göre anlamları değişiklik göstermektedir. Anlamları ise aşağıdaki gibidir.
  • 2 adet: Aşk
  • 3 veya 6 Adet: Mutluluk
  • 7 adet: Sağlıklı ömür
  • 8 adet: Servet
  • 9 adet: İyi bir gelecek
  • 21 adet: Büyük şansları simgeliyor.

Şans Bambusu Özellikleri Nelerdir?

Bakımı ve büyütülmesi çok kolay olan bir bitkidir. Bilimsel adı Drecaena Senderiana'dır. Dayanıklılık konusunda gerçekten aşırı dayanıklı, her türlü ortama uyum sağlayan ve sizi bakımı konusunda üzmeyen bitkilerden birisidir. 

Aslen bambu ailesinde yer almamaktadır ancak yapısı ve benzerliği sebebiyle bu şekilde isimlendirilmektedir. Hem suda hem de toprakta yetiştirilebilmektedir. Dekoratif görünüme sahip olan bitki bulunduğunuz ortamlarda güzel estetik bir görüntü oluşturacaktır. 

Hava sıcaklığı olarak çok soğuklara dayanamaz bu sebeple ılık ortamları sevmektedir. Oda sıcaklığı bakımı için en uygun şartları sağlayacaktır. Satın alırken yapraklarının ve dallarının koyu yeşil olmasına dikkat etmelisiniz ve azda olsa köklenmiş olanlarını tercih etmelisiniz.

Şans Bambusu Bakımı Nasıl Yapılır?

1- Şans Bambusu Saksı ve Toprakta Bakımı

Toprakta yetiştirecekseniz en uygun toprak yapısı iri çakıllarla karışık hazır satılan yeşil bitkiler için torf toprağı olmalıdır. Toprağı bol havadar ve süzek toprak olmalıdır.  Suda yaşamaya alışmışsa toprağa almadan bakımına devam edebilirsiniz. 

2- Şans Bambusu Suda Bakımı

Genel olarak en çok tercih edilen yöntem Şans Bambusunun suda  bakılmasıdır. Kullanacağınız su arıtılmış su veya hazır satılan sulardan olursa daha iyi olacaktır. Böyle bir imkanınız yok ise kesinlikle en az 24 saat bekletilip dinlendirilerek kloru uçmuş olan musluk suyu kullanmalısınız. Kullanacağınız suyun ısısı oda sıcaklığında olması gerekmektedir. 

Bitkinizin bulunduğu suyun rengi değişmeye ve kokmaya başladığında suyunu değiştirmenin zamanı gelmiş demektir.  Bitkinizin suyuna her hangi bir besin eklenmesi uygun değildir eğer ki bitki besini verecekseniz çok hassas davranılması gerekilmektedir. Yanlış bir işlem bitkinizin ölümüne sebep olabilir. Şans Bambunuza vazo içinde bakarken içine iri çakıllar koyarak sabitleyebilirsiniz.

3- Şans Bambusu Işık Seçimi

Güneş ışığı sevmemektedir. Sevdiği ışık normal aydınlık ortamlardır. Bulunduğunuz ortamda güzel bir vazo içerisinde dekoratif olarak bir masa veya rafta konumlandırabilirsiniz. Bulunduğu ortam güneş ışığı almadan ne kadar çok aydınlık ortam olursa o kadar fazla yapraklanıp gelişecektir. Çok loş ortamlarda gelişimi durma noktasına gelebilir. Bunu Şans Bambunuzu gözlemleyerek anlayabilirsiniz.

4- Şans Bambusu Çoğaltma

Çoğaltmanın en kolay yöntemi dallarının yanlarında uzayan yeni dallardan keserek aynı suyun içine koyarak bakımına devam etmektir. Yeni kestiğiniz dalları suyun içinde zamanla köklenecektirler. Köklenmeleri için özel bir çaba gerektirmez.

Post a Comment

Previous Post Next Post