Kanayan Kalpler Çiçeği Ağlayan Kalpler Çiçeği Nasıl Bakılır?

Kanayan Kalpler Çiçeği Ağlayan Kalpler Çiçeği Nasıl Bakılır?

Kanayan Kalpler Çiçeği Ağlayan Kalpler Çiçeği Özellikleri

Kanayan kalpler çiçeği diğer ismiyle ağlayan kalpler çiçeği olarak bilinmektedir. İngilizce Bleeding Herat adıyla bilinir. Bilimsel ismi ise Clerodendrum Thomsoniae'dir.  Anavatanı Doğu Asya'da Sbirya ve Japonya arası bölgelerdir.

Çiçeklerinin kalp şeklinde açarak alt kısmında göz yaşı şeklindeki uzantısının olması bu ismi almasını sağlamıştır. Kanayan kalpler çiçeği ilk bahar aylarının ortalarında çiçeklenmeye başlar. Ağlayan kalpler çiçeği bakımı konusunda biraz ilgi isteyen hassas bitkiler grubundandır. Bu sebeple istemiş olduğu şartları sağladığınızda bakımı konusunda sıkıntı yaşamazsınız. 

Kanayan kalpler çiçeği hafif esintili ve havadar ortamları sevmektedir. Sert hava akımı olan yerlerde bırakılmamalıdır. Serin iklimi seven bitkilerdendir. Boyu 1 m uzayabilen çalı şeklinde bitkilerdendir. Çiçeklerinin rengi fuşya pembesi, kırmızı, mor ve beyaz renklerindedir. İlk yıllar az çiçeklenen bitki her yıl rizomları güçlendikçe daha fazla çiçek açacaktır. Çiçeklenmesi havaların serin gitmesi süresine bağlıdır.


Kanayan Kalpler Çiçeği Ağlayan Kalpler Çiçeği Nasıl Bakılır?

Kanayan Kalpler Çiçeği Ağlayan Kalpler Çiçeği Nasıl Bakılır?

1-  Kanayan Kalpler Çiçeği Saksı Seçimi

Saksı olarak büyük boy ortalama 30 35 cm genişlikte toprak saksı olmalıdır. Mümkünse dikeceğiniz saksının kenarları kalın olsun ki ağlayan kalpler çiçeği serin ortamları seven bitki olduğundan toprağının bu şekilde serin olmasını da sağlamış olursunuz.

2- Kanayan Kalpler Çiçeği Toprak Seçimi

Toprak yapısı nem tutabilen bolca humuslu, organik ve killi toprak olmalıdır. Kökleri sıcaklığa dayanıklı olmadığı için toprağı aşırı derecek süzek olmamalıdır. Ph olarak seçici bir bitki değildir. Gübre olarak organik hayvan gübresi kullanabilirsiniz. Toprağının havadar ve gevşek yapıda olmasına dikkat ediniz.

3- Kanayan Kalpler Çiçeği Işık Seçimi

Yaz aylarında direk ve dolaylı güneş ışığından korunmalı ve bol aydınlıklı gölge alanlarda bakılmalıdır. Diğer mevsimlerde serin ve esintili yerde bakılması şartıyla sabah gün doğumu ve akşam gün batımında gelen güneş ışığı bitkinizin daha gösterişli ve güzel olmasını sağlayacaktır. 

4-  Kanayan Kalpler Çiçeği Sulama

Tüm bitkilerde olduğu şekilde mevsimlerinde getirdiği sıcaklık şartlarına göre toprağını parmağınızla kontrol ettiğinizde toprağın üç parmak kadar üst kısmında kuruma oluşmuşsa sulama işlemini yapmanız gerekmektedir. 

5- Kanayan Kalpler Çiçeği Çoğaltma

İki farklı yöntemle çoğaltılabilen ağlayan kalpler çiçeği için biz köklerinden ayırma yöntemini daha kolay olduğunu söyleyebiliriz. İlk bahar aylarının gelmesiyle birlikte yeni sürgünleri köklerinden ayırarak hemen yeni yerlerine alarak çoğaltabilirsiniz. Diğer yöntem ise tohum yoluyla çoğaltmadır. Bu yöntem daha uğraştırıcıdır.

Kanayan Kalpler Çiçeği Ağlayan Kalpler Çiçeği Nasıl Bakılır?

Post a Comment

Previous Post Next Post