Starliçe Çiçeği Cennet Kuşu Çiçeği Özellikleri Nelerdir?
Starliçe çiçeği yaşam olarak yetiştiği bölge Güney Afrika'dır. Tropikal bir bitki olan Starliçe çiçeği ismi gibi kendisi de egzotik bir yapıya sahip olması sebebiyle evlerinizde ofislerinizde veya bahçelerinizde yetiştirmek için güzel bir alternatif olacaktır.
Gösterişli yaprakları ve kuşa benzeyen parlak turuncu mavi çiçeklerin farklılığıyla bulunduğu ortamı güzelleştiren ve bu nedenle tercih edilen bitkilerdendir.
Sıcak ortamı ve nemi seven Starliçe çiçeği soğuk ortamlara dayanıklı değildir. En iyi gelişebileceği sıcaklık 10 derece ile 30 derece aralığıdır.
Soğuk olarak -3 derecenin olduğu ortamlarda bir günden fazla tutulursa yaprakları çürüyecek ve sonuç olarak bitkinizi kaybetmiş olacaksınız.
Ev ofislerde beslenen türleri 90 cm ile 120cm boya kadar büyüyebilirler. İyi bakılan ve istediği şartlar sağlandığında bitkiniz her geçen yıl daha gösterişli ve daha güzel bir görünüm alacaktır.
Yaprak yapısı olarak muz ağacının yapraklarına benzerliği sebebiyle muz ağacına benzetenler de olmaktadır.
Turna Gagası çiçeği çok yıllık her dem yeşil olan bitkilerdendir. Uygun ışık ve sıcaklık sağlandığında tüm yıl boyunca çiçek açmaya devam ederler.
Çiçek açması için en az 4 yaşını doldurmaları gerekmektedir. Çiçekleri ilk bir ay içinde gelişimi tamamladıktan sonra uzun zaman gösterişli şekilde bozulmadan kalırlar.
Starliçe Çiçeği Cennet Kuşu Çiçeği Turna Gagası Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalıdır?
1- Starliçe Çiçeği Saksı Seçimi
İlk aldığınızda bulunduğu ortama alışana dek saksı değişimini tavsiye etmiyoruz. Saksı değişimi zamanı geldiğinde 25cm saksıya aktarmanız yeterli olacaktır.
2- Starliçe Çiçeği Toprak Seçimi
Bu çiçeğe bakmak için karar verdiyseniz öncelikle besin miktarı zengin olan havadar ve nem tutan çiçekli bitkiler için satılan topraklardan tercih etmelisiniz.
Toprağına karıştıracağınız 3/1 oranında ponza taşı hem köklerinin hava alarak güzel gelişmesini hem de nemli olmasını sağlayacaktır.
Toprak değişimini 2 yılda bir yapmanız yeterli olacaktır. Saksı boyutu 25 cm kadar büyükse çiçeğinizin eski toprağından alarak yeni toprak ilave etmeniz istediği şartları sağlayacaktır.
3- Starliçe Çiçeği Işık Seçimi
Günde en az 4-5 saat güneş almalıdır. Bu sebeple güneş alan pencere kenarlarında olması veya bulunduğu konumun güneş alması gerekmektedir.
Güneş almayan çiçeğiniz ne yaparsanız yapın çiçek açmayacaktır. Direk öğlen saatlerinde gelen yakıcı güneş ışığından korumanız gerekmektedir.
4- Starliçe Çiçeği Sulama
Starliçe çiçeği için en uygun sulama şekli tüm diğer bitkilerde olduğu gibi parmağınızla kontrol ettiğinizde 1-2 cm derinliğe kadar toprağında kuruma meydana gelmişse sulama işlemini yapmalısınız.
Çiçeğinizi sulama esnasında saksının altından çıkan fazla suyu tabağından boşaltmalısınız. Bu tüm bitkiler için geçerlidir.
Bitkinize çiçekli bitkiler için satılan uygun sıvı besinlerden temin ederek verebilirsiniz. Bitkinize vereceğiniz besinler yapraklarının daha parlak ve köklerinin daha güzel gelişmesini ve devamlı çiçek açmasını sağlayacaktır.
Kendi imkanlarınızla daha kolay şekilde besin hazırlamak için Bitki Besinleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
5- Starliçe Çiçeği Çoğaltma
Starliçe çiçeği için kendi imkanlarınızla en kolay şekilde çoğaltma işlemini kök ayrımı yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Ayırdığınız yavruları yeni saksılara alarak uygun şartlarda bakımlarına devam etmelisiniz. Yeni yavruların çiçek açmaları için bir kaç yıl gelişimlerini tamamlamaları ve büyümeleri gerekecektir.
6- Starliçe Çiçeği Hastalıkları
En çok musallat olan hastalık kırmızı örümceklerdir. Bu örümceklerden korumak için bitkinize ara sıra yapraklarını yıkama veya silme yoluyla koruma sağlayabilirsiniz.
Kırmızı örümcekler bitkinize bulaştıysa uygun ilaçlardan temin ederek kullanabilirsiniz veya kendi imkanlarınızla Arap Sabunu tarifimizi uygulayarak bitkinizi hastalıktan kurtarabilirsiniz.